Monday, October 18, 2010

10. Ο Θέμης είναι πελλός

Σήμερα είμαι επιρρεπής στα πολιτικά.

Κύριε Θ. Θεμιστοκλέους του ΡΙΚ: Γιατί είναι μέσα στον “κώδικα” σας και επιτρέπετε την προβολή κάθε επεισοδίου των Πατάτων Αντιναχτών με απεικονίσεις που χλευάζουν τη σεξουαλικότητα και τη συμπεριφορά των ομοφυλόφιλων και διαιωνίζουν, με φαινομενική αθωότητα, βλαβερά στερεότυπα, δείχνοντας, πχ, όλους τους γκέι άντρες ως θυληπρεπείς και να σούζουνται; Ε; Η κοινότητα των λεσβιών, ομοφυλοφύλων, αμφισεξουαλικών και διαφυλικών (ΛΟΑΔ) δεν έχει έλλειψη χιούμορ απέναντι στον εαυτό της, ίσα ίσα που ο αυτοσαρκασμός μας καμιά φορά σπάει κόκαλα, αλλά οι ομοφυλόφιλοι που ξέρω δεν φορούν γοβάκια ή ταγιέρ, μόνο λίγοι, και μόνο νύχτα και για καλό σκοπό, και ούτε σούζουνται κατά κανόνα. Το πρόβλημα, κύριε Θ. Θεμιστοκλέους μας είναι ότι όχι μόνο επιτρέπετε εκπομπές που αναδαυλίζουν την ομοφοβία, σε μια κοινωνία ήδη συντηρητική και ρατσιστική, αλλά δεν κάνετε τίποτε για να προστατεύσετε τους ΛΟΑΔ, μια ευάλωτη ομάδα σε τέτοιες κοινωνικές συνθήκες. Αλλά τουλάχιστον μας “ανέχεστε.” Δηλαδή τί θα κάνατε αν δεν μας ανεχόσασταν, θα μας τσιλλούσατε με το αυτοκίνητο και θα βάζατε και πισινή;

Ξυπνάτε, κύριε Θεμιστοκλέους μας, ο Κυπραίος άρχισε να σκέφτεται και να εντοπίζει την υποκρισία, το περιπαίξιμο και τις διακρίσεις – διάκριση σε εκστρατεία ενάντια των διακρίσεων, μπράβο σας, αυτό κι αν είναι μεταμοντέρνο. Πρέπει να βρείτε, με την συνοπαρτζιά σας, τους ομοϊδεάτες σας και τη γενιά σας (με το συμπάθκιον τζιόλις), άλλους τρόπους να κάνετε διακρίσεις, κι αλλού. Πρέπει να μάθετε ότι δεν μπορείτε να λαλείτε και να κάμνετε ότι θέλετε ενώ είστε στο ΡΙΚ. Λίγο decorum δεν βλάπτει.

Φυσικά δεν φταίτε μόνο εσείς. Πού είναι εκείνοι που σας διόρισαν να ρωτήσουν γιατί κόψατε το φιλμάκι; Πού είναι τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ – που έπρεπε να μιλήσει επειδή δικός του βουλευτής εκφέρει ρατσιστικό λόγο - να πουν τη γνώμη τους για την έκθεση της επιτρόπου διοικήσεως για το σύμφωνο συμβίωσης; Και ποιάν “πολιτεία” περιμένουν όλοι να “θέσει το θέμα επίσημα” για να τοποθετηθούν, δεν είναι μέλη της Πολιτείας αυτοί που πληρώνονται κάπου 7,000 ευρώ το μήνα;
Πόρισμα πρώτον: στις επομένες βουλευτικές δεν πρέπει να μείνει υποψήφιος βουλευτής χωρίς να απαντήσει ξεκάθαρα: α) ποιά συγκεκριμένα μέτρα θα λάβει για το τέλος των διακρίσεων εναντίον τον ΛΟΑΔ ατόμων, κι όχι να δεσμευτεί αόριστα στα δικαιώματά τους (όπως έκανε ο ΔΗΣΥ), και β), ποιά γνώμη έχει για το σύμφωνο συμβίωσης. Πόρισμα δεύτερον: εμείς, σαν 10% των ψηφοφόρων, πρέπει να αρχίσουμε να ψηφίζουμε σαν πολίτες κι όχι σαν βλάκες, επί πολιτικών θέσεων, κι όχι επειδή έτσι ψηφίζει ο τζύρης μας, και σίγουρα όχι μόνο για τις θέσεις του κάθε κακομάζαλου πολιτικού στο κυπριακό. Το κυπριακό που κατάφεραν να μετατρέψουν: α) στο πιο μεγάλο εμπόδιο ωρίμανσης αυτής της κοινωνίας, και β), σε λόγο ύπαρξής τους που, άρα, πρέπει να συντηρούν.

- Πραγματική απορία: όταν μαζεύονται οι αδελφοί μασώνοι σε μια στοά και “κάνουν αγάπη” φορώντας άσπρα γάντια, τι κάνουν ακριβώς, πληζ απαντήστε στο ήμειλ. Εμένα μου φαντάζει πολύ ερωτικός αυτός ο μυστικισμός αλλά σίγουρα θα απογοητευτώ απ’ την πραγματικότητα (έχει μια τάση ν’ απογοητεύει). Σε άλλες στοές που έτυχε να βρεθώ, πάντως, γινόταν αγάπη, μα πολλή αγάπη. Περασμένα μεγαλεία και διηγόντας τα να κλαις.

No comments: