Monday, October 18, 2010

11. Θέμη γυρέφκουμε

Το ΡΙΚ, λέει, αποφάσισε τελικά να μεταδόσει το φιλμάκι σχετικά με τις διακρίσεις εναντίον των ομοφυλόφυλων. Πολύ αργά και υστερόβουλα. Η πρόθεση είναι που μετρά, όχι το αποτέλεσμα του κραξίματος, Θέμη μου.

Δεν είναι επιχείρημα αυτό που ακόυστηκε, ότι η πληοψηφεία των θεατών μπορεί και να διαφωνούν με τα δικαιώματα των γκέι, ή ότι η κοινωνία δεν είναι ακόμα “έτοιμη”. That’s the fucking point! Αν δεν διαφωνούσαν, αν ήταν έτοιμοι, δεν θα χρειαζόταν να ματαδοθεί το φιλμάκι. Και η προστασία των δικαιωμάτων οποιουδήποτε γίνεται άσχετα από τη γνώμη της πλειοψηφείας. Γι αυτό υπάρχουν οι νόμοι, οι χάρτες ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για να προστατεύονται ΟΛΟΙ, άσχετα με τη γνώμη της όποιας πλειοψηφείας. Αναλογίζομαι μόνο το ρόλο της πλειοψηφείας στην άνοδο των Ναζι.

Γι αυτά μιλούσα με κάποιον φίλο χτες το βράδυ, μα εγώ το μόνο που ζητούσα ήταν το χάδι. Χαρακτηριστικό των ημερών.

-Είναι κι ζέστη, οι μπύρες, τα μαγιώ, η ακάλυπτη σάρκα που μου θυμίζουν συνεχώς ότι είμαι σινγκλ, είναι η αποχαύνωση που νιώθω κάθε μέρα από τις 10 ως τις 6 το απόγευμα, μια θερινή νάρκη, που μου κάνει το μυαλό πουρκούρι. Αλλά μετά, με το που πέφτει ο ήλιος, που ακούγεται ο απογευματινός χότζιας, και φυσά το πρώτο δροσερό αερούδιν, με πιάνει η μανία εύρεσης άντρα. Επειδή δεν είμαι του δασουδίου, του πάρκου και του πάρκινγκ, επειδή δεν έχει η Λευκωσία γκέι μπαρ, - η ποδά, διότι στη Λευκωσία την ποτζιεί είναι το Λορέντζα καφέ, δίπλα στο Μπουγιούκ Χαν όπου κάθε 3η Παρασκευη του μήνα γίνεται το pink party - αλλά και να είχε θα έλειπε η κουλτούρα του φλέρτ και της ακόλουθης προσπάθειας να γοητέυσεις κάποιον/α μέχρι να κάνετε σεξ (όπως βλέπουμε στα έργα), κι επειδή οι πλήστοι γκέι είναι κρυφοί (κι απ’ τον εαυτό τους ακόμα) και άρα δεν παίζει ο πιο δημοφιλής τρόπος εύρεσης γκόμενου/ας στην Κύπρο, δηλαδή η γνωριμία μέσω κοινών γνωστών, έτσι λοιπόν καταφεύγω στο ίντερνετ. Σε εξειδικευμένα sites, πχ, το gayromeo και το gaydar.co.uk, που είναι όπως το facebook, αλλά στο πιό γκέι, κάνεις προφίλ, βάζεις φώτος, λες τι ψάχνεις, ποιόν/ους γυρεύεις και αρχίζεις το παιχνίδι. Bottom, top ή versatile, M, L, XL, cut, uncut, ts, tv, cd, m4m, gay, bi, εχεμύθεια, διακριτικότητα, no strings attached, όχι στις Λούλλες, τους χοντρούς, τους γέρους, τις κατζιασμένες. Φιλία, σχέση ή σεξ, με γνωριμία πρώτα ή απ’ ευθείας, όχι απαραιτήτως μ’ αυτή τη σειρά, κι ότι ήθελε προκύψει. Μικρές αγγελίες στο πιο απαιτητικό και στο πιο γρήγορο. Και μανία με τους straight acting- μερικές φορές οι γκέι είναι πιο ομοφοβικοί απ’ όλους, έχοντας εσωτερικεύσει την κοινωνική απέχθεια προς τους τοιούτους, την κατευθύνουν στον εαυτό τους και στους άλλους. Αν πουshτοδείχνεις, αν τους θυμίζεις τον εαυτό τους, είσαι λιγότερο επιθυμητός. Λες κι ο κάθε άντρας πρέπει να είναι απαραιτήτως βαρύς κι ασήκωτος, λες κι υπάρχει ένας μόνο τρόπος να εκφραστεί η αρρενωπότητα. Και αρχίζεις το παιγνίδι, να φανείς μυστήριος, ωραίος, έξυπνος, επικοινωνιακός, με χιούμορ, με αισθήματα, και με μεγάλη πούτσα, Και ποτέ απελπισμένος, αγάμητος ή με baggage. Για να δούμε τι θα βρούμε…

No comments: